×

Registrera dig som ny användare

Vill du ha ett spännande jobb inom säkerhet?
Vad roligt att du är intresserad av ett jobb inom säkerhetssektorn! På så vis kan du göra en viktig insats genom att bland annat förhindra brott och skapa en tryggare miljö för alla. Vi hjälper dig på vägen och kan erbjuda både jobben och utbildningarna. Vi kan dessutom hjälpa dig att finansiera din utbildning.
Utbildning och finansiering

Behovet av utbildad bevaknings- och säkerhetspersonal har aldrig varit så stort som nu. Väktare, ordningsvakt och skyddsvakt är framtidsyrken och efterfrågan på kvalificerad arbetskraft är mycket stor. Alla våra utbildningar ger dig rätt behörighet och bedrivs enligt de pedagogiska grunder som har utarbetats av bland annat Försvarshögskolan och Polismyndigheten. Vi kan även hjälpa dig med finansiering av din utbildning via vår samarbetspartner Svea Ekonomi.

Läs mer om våra finansieringsalternativ >>>
Grundkriterier för att kunna söka:
  • 18 år fyllda
  • Ostraffad och drogfri
  • Behärska svenska i tal och skrift
  • Gymnasiekompetens eller motsvarande
  • God grundfysik
Väktargrundutbildning VU1
 
Väktarutbildning del 1 är den första delen (av två) i utbildningen till väktare. Efter utbildningen kan du få anställning på ett bevakningsföretag och göra den praktik som ger dig behörighet att genomföra Väktargrundutbildning del 2. Utbildningen följer Länsstyrelsens och Polismyndighetens direktiv och föreskrifter
Väktargrundutbildning VU2
Fortbildning väktare
I väktarutbildningens andra och sista del läggs fokus på att fördjupa dina kunskaper. Tack vare att du skaffat dig arbetserfarenhet från väktaryrket har du fått en större inblick i hur det är att jobba som väktare. Efter det att du har klarat VU2 med godkänt resultat är du utbildad väktare. Utbildningen följer Länsstyrelsens och Polismyndighetens direktiv och föreskrifter.
Grundutbildning och fortbildning
ordningsvakt
En ordningsvakt skall medverka till att upprätthålla allmän ordning och innehar flera polisiära befogenheter och skyldigheter i sin yrkesroll. En ordningsvakt har ofta mycket kontakt med allmänheten och kan arbeta i exempelvis centrumanläggningar, innetorg, sjukhus, mässor eller andra anläggningar där det oftast krävs både väktarkompetens och ordningsvaktsförordnande.
Grundutbildning och fortbildning
skyddsvakt
En skyddsvakts huvudsakliga uppgift är att bevaka skyddsobjekt som är särskilt viktiga för samhället. Skyddsobjekt kan vara byggnader, anläggningar, områden och andra objekt som behöver förstärkt skydd mot exempelvis sabotage, spioneri, rån och terroristbrott. Utbildningen bedrivs enligt de pedagogiska grunder som utarbetats av Försvarshögskolan och Polismyndighetens Kompetenscenter.
SERVICE
Vill du ha betalt för att steka eller hänga i baren?
Här hittar du genvägen till jobb inom hotell och restaurang.