×

Registrera dig som ny användare

Den säkra vägen till ett jobb inom säkerhet
Utbildning och finansiering

Behovet av utbildad bevaknings- och säkerhetspersonal har aldrig varit så stort som nu. Väktare, ordningsvakt och skyddsvakt är framtidsyrken och efterfrågan på kvalificerad arbetskraft är mycket stor. Alla våra utbildningar ger dig rätt behörighet och bedrivs enligt de pedagogiska grunder som har utarbetats av bland annat Försvarshögskolan och Polismyndigheten. Vi kan även hjälpa dig med finansiering av din utbildning via vår samarbetspartner Svea Ekonomi.

Läs mer om våra finansieringsalternativ >>>
Grundkriterier för att kunna söka:
  • 18 år fyllda
  • Ostraffad och drogfri
  • Behärska svenska i tal och skrift
  • Gymnasiekompetens eller motsvarande
  • God grundfysik
Väktare
Grundutbildning VU1
 

Väktarutbildning del 1 är den första delen (av två) i utbildningen till väktare. Efter utbildningen kan du få anställning på ett bevakningsföretag och göra den praktik som ger dig behörighet att genomföra Väktargrundutbildning del 2. Utbildningen följer Länsstyrelsens och Polismyndighetens direktiv och föreskrifter och genomförs av vår auktoriserade samarbetspartner.

Kurspris: 11 500 kr
Nästa kursstart: 1/6-2019
Genomsnittlig lön*: 28 100 kr/mån

Väktare
Fortbildning VU2
 

I väktarutbildningens andra och sista del läggs fokus på att fördjupa dina kunskaper. Tack vare att du skaffat dig arbetserfarenhet från väktaryrket har du fått en större inblick i hur det är att jobba som väktare. Efter det att du har klarat VU2 med godkänt resultat är du utbildad väktare. Utbildningen följer Länsstyrelsens och Polismyndighetens direktiv och föreskrifter och genomförs av vår auktoriserade samarbetspartner.

Kurspris: 7000 kr
Lön: Enligt kollektivavtal

Parkeringsvakt
Grundutbildning och fortbildning
 

Vill du arbeta som parkeringsvakt på kommunal mark med trafiksäkerhet och service i fokus? Transfer erbjuder dig en värdefull utbildning inom offentligrättslig parkeringsövervakning. Vi erbjuder dig en chans till ett stimulerande och meningsfullt yrke med stora utvecklingsmöjligheter. Efter genomförd utbildning med godkänt resultat är du behörig att du söka anställning inom säkerhetsbranschen, en sektor som växer och där du är med och bidrar till ett bättre samhälle. Det finns färdiga intervjutillfällen efter godkänd utbildning, för blivande anställning. Utbildningsbeviset gäller i samtliga kommuner i Sverige.

För att vara aktuell behöver du:

  • Vara 20 år fyllda
  • Vara laglydig, ostraffad och drogfri
  • Gymnasiekompetens eller motsvarande Komvux
  • God svenska i tal och skrift
  • För ökad anställningsbarhet så bör du ha ett betyg i Svenska som är lägst E.
Saknar du giltigt betyg så kan Transfer erbjuda ett språktest för att säkerställa Länsstyrelsens språkkrav. Deltagaren behöver inte inneha svenskt medborgarskap.

Kurspris: 350 kr/ mån**
**Med avbetalning under 60 månader
Nästa kursstart: 7/3-2019
Genomsnittslönen för en offentligrättslig parkeringsvakt 2019 är 27 697 - 28 451 kr. Lönetillägg förekommer.

*Källa: SCB. Angiven lön kan variera kraftigt beroende på efterfrågan, utbildningsnivå, yrkeserfarenhet etc.