×

Registrera dig som ny användare

Parkeringsvakt

Genomsnittlig lön : 27 697 – 28 451 kr
Kurspris : 21 000 kr Delbetalning
Lätt att få jobb!
Inom detta yrke råder liten konkurrens de närmaste åren, enligt prognos från SCB och Arbetsförmedlingen eller annan källa.

En parkeringsvakt ser till att parkerings- och stoppförbudsbestämmelser följs, att bilar inte parkeras på övergångsställen, i lastzoner, på innergårdar i bostadsområden eller på handikapparkering. Parkeringsvakten ser också till att inte obehöriga parkerar på förhyrda parkeringsplatser samt att parkeringsavgifter betalas. Arbetet kan också bestå av att ta betalt i ett parkeringsgarage.

Yrket kan ha även ha andra benämningar, t.ex. trafikövervakare.

Som parkeringsvakt behöver man vara stabil och kontrollerad i stressituationer, bra på att kommunicera och kunna handskas med människor. Det är ett jobb som kräver allmän god fysik då större delen av arbete utförs till fots och där man får vara mycket utomhus.
För att trivas som parkeringsvakt behöver du vara bra på att samarbeta med andra människor, kunna lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Utbildningen är totalt 18 dagar, inkluderat praktik som ingår under utbildningen. Intervju med sammarbetspartner kommer att ske under utbildningen.

Krav:
• Svenskabetyg från svenska skolan eller Komvux
• Brottsfri
• Du behöver inte vara svensk medborgare
• Du måste vara minst 20 år

Kurspris: 21 000 kr (inkl. moms)
Delbetalning