×

Registrera dig som ny användare

Har du koll på dina sociala medier?

Faktum är att sociala medier spelar en väldigt stor roll idag och kan påverka din karriär, oavsett om du letar nytt jobb eller redan har en anställning. Det du lägger upp på dina sociala medier har stor betydelse då många företag söker efter sina kandidater i sociala medier. Det kan därför vara klokt att gå igenom sina konton på sociala medier, framförallt då det är dags att söka jobb.

Till att börja med är det alltid bra att göra en sökning på sitt eget namn på nätet för att veta vad som kommer upp vid en sökning på ditt namn. Då är du förberedd och kan svara på frågor om det eller åtgärda sådant som du inte vill ska synas. Det är dessutom bra att välja foton på dig själv som är aktuella och som representerar hur du ser ut. Därefter kan det vara relevant att rensa sidor, inlägg eller inställningar beroende på vad det är för typ av jobb du söker. Hur mycket du vill synas och dela med dig av i sociala medier är en fråga du själv behöver ta ställning till.

Sociala medier är även en bra kanal för dig som söker jobb att kunna följa trender och nyheter om företaget. Du får dessutom en inblick i företaget och kan se anställda på företaget.