×

Registrera dig som ny användare

Hur ska jag tänka när jag fakturerar?

Genom att använda vår lönekalkylator kan du enkelt se hur mycket fakturerat belopp ger i nettolön efter skatteavdrag. När du arbetar som egenanställd skapar du en faktura efter utfört uppdrag och uppdragsgivaren godkänner fakturaunderlaget. Transfer sköter all administration kring sociala avgifter, skatter och löneutbetalning.

Vad är då sociala avgifter?

Förutom lön betalar arbetsgivaren lagstadgade sociala avgifter. De sociala avgifterna består utav arbetsgivaravgifter samt avtalsförsäkringar. De lagstadgade arbetsgivaravgifterna är totalt 31,42 procent på din bruttolön. De sociala avgifterna är alltid inkluderade i timpriset för uppdraget som ska utföras. Du och uppdragsgivaren kommer överens om annat ska gälla.

 

Exempel 1

1. Låt oss säga att du ansöker till ett uppdrag på Transfer.se där uppdragsgivaren angivet en ersättning om 170 :-/tim som i exemplet i lönekalkylatorn. De sociala avgifterna är inkluderade (31, 42 %). Detta innebär att din bruttolön är på 123:-/tim efter att Transfers avgift om 5 % (9 kr) dragits av.