×

Registrera dig som ny användare

Nytt år – nytt jobb?

Är det dags att börja året med att ta tag i ditt löfte om att byta jobb? Det kan kännas som en svår uppgift förknippad med ångest. En bra start kan vara att titta på din egen tidslinje. Hur har  ditt jobbmönster sett ut? Har det varit relaterat till dina intressen eller främst varit av praktiska skäl?

Genom att fundera på dessa frågor kan du få en bild av när du trivts på jobbet och vad som ger dig energi. Det är viktigt att förstå vad det är som gör att du vill byta jobb så att du också vet vad du vill få ut av ett nytt jobb.

Det kan ju ibland vara så att vi blir hemmablinda på jobbet. Känslan av att inte trivas på arbetsplatsen kan också vara relaterad till dina arbetsuppgifter. Det är därför värdefullt att ta sin tid och fundera på dessa frågor så att du får arbeta med det som motsvarar dina förväntningar och kunskaper. Ibland behövs det en del erfarenhet för att kunna svara på dessa frågor. Av den anledningen kan ett karriärbyte istället bli svaret.