×

Registrera dig som ny användare

Är du en konfliktskapare?

Vi spenderar mycket tid på våra arbetsplatser tillsammans med våra medarbetare. Det är oundvikligt att konflikter uppstår mellan människor på jobbet. Det kan givetvis vara konflikter av olika karaktär, personer som inte drar jämt, en öppen konflikt eller en ovilja till samarbete. Det kan även finnas en ovilja till att faktiskt komma överens där vi medvetet väljer en viss typ av kommunikation. I denna krönika kan vi istället läsa om hur konflikter på jobbet upprätthålls och ta del av följande tips:

Trappa upp en konflikt.

1. Tala alltid mest själv och avbryt ofta. Sträva efter monolog. När den andre talar förbered dig på vad du skall säga så att du ligger steget före. Lyssna så lite du kan.  Tala med mycket högre samtalston än normalt och om det inte hjälper – skrik

2. Låtsas som ingenting så försvinner problemet säkert av sig själv. Att undvika ögonkontakt kan också vara bra, även när du talar till personen du är i luven på.

3. Baktala och skvallra runt så mycket du bara kan och försök på det sättet skaffa dig bundsförvanter. Hänvisa sedan till dessa och säg att ”alla andra håller med och tycker som du gör”.  Även om det inte stämmer, men ljug på.

4. Håll stenhårt fast vid dina ”principer” oavsett vad den andre har för argument. Håll dig till fakta och vetenskap även när det handlar om känslor. Dissa allt annat som ”subjektivt”.

5. Visa tydligt med ditt kroppsspråk att du inte är öppen för kommunikation. Alternativt så blåser du upp dig så att du verkar hotfull. Studera de som är duktiga på maktspråk och kopiera dem.

6. Dra gärna upp gamla surdegar om och om igen. Det spelar ingen roll hur länge sedan tillbaka den händelsen var och att alla trodde att den konflikten var över.

7. Skyll alltid ifrån dig på någon annan. Ingenting dåligt som hänt är någonsin ditt eget ansvar och kom ihåg att aldrig ge dig på den punkten. För övrigt har du rätt att ha rätt i alla lägen.